DreamBox aplikacija
Da biste instalirali NetTV Plus aplikaciju na DreamBox-u potrebno je sledeće:

a) DreamBox serije 800 ili 8000
b) USB Flash drive

1. Klikom na dugme Download preuzmite NetTV Plus aplikaciju (nettvplusplayer_0.8_mipsel.ipk) za DreamBox

2. Nakon preuzimanja nettvplusplayer_0.8_mipsel.ipk, snimite u početnom (root) direktorijumu USB Fleš-a. NetTV Plus aplikaciju nemojte staviti u vec postojeci folder ili kreirati novi, vec iskljucivo u početni, u suprotnom nece raditi.

3. Kada ste NetTV Plus aplikaciju snimili, USB Fleš povežite sa DreamBox-om, tako što ćete ga ubaciti u konektor (port) koji se nalazi sa zadnje strane DreamBox-a.

4. Kada ste ubacili USB Fleš, pokrenuće se Autostart. Potrebno je da iz menija izaberete opciju „File Browser“, zatim izaberite nettvplusplayer_0.8_mipsel.ipk (birate ga tako što ćete selektor postaviti na ime fajla) i pritisnite zeleni taster na daljinskom upravljaču (Install). Kada instalacija bude završena, isljučite DreamBox. Po uključivanju DreamBox-a, nettvplus aplikacija će se pojaviti u glavnom meniju, odakle je možete pokrenuti.

Ukoliko se po ubacivanju Fleša ne pokrene Autostart, potrebno je da uradite sledeće:

1. Pritiskom na dugme MENU na daljinskom upravljaču, uđite u glavni meni, a zatim izaberite opciju Setup (Podešavanje).

NetTV Plus DreamBox aplikacija

2. Zatim, izaberite opciju Software Management (Upravljač softvera)

NetTV Plus DreamBox aplikacija

3. Nakon toga, izaberite opciju Install Local Extensions (Instaliraj lokalno proširenje)

NetTV Plus DreamBox aplikacija

4. Nakon odabira opcije Install Local Extension (Instaliraj lokalno proširenje), na ekranu će se pojaviti opcija za odabir odakle želite da instalirate paket, odnosno aplikaciju. Medju ponudjenim opcijama izaberite vaš Fleš uređaj. U zavisnosti od tipa Fleša koji posedujete razlikovaće se i ime uređaja koji DreamBox vidi (moguće je da pise i samo External Flash, HDD ili HardDisk). NIKAKO NEMOJTE ODABRATI OPCIJU INTERNAL FLASH, JER SE ONA ODNOSI NA INTERNE DREAMBOX HARDVER!

NetTV Plus DreamBox aplikacija

5. Nakon odabira vašeg Fleš uredjaja, pritisnite taster OK. Pojavice se sledeći prozor

NetTV Plus DreamBox aplikacija

6. Potvrdite instalaciju pritiskom na dugme OK. Pojaviće se ekran u kome će se videti ime nettvplus paketa za instalaciju. Potvrdite pritiskom na taster OK. Nakon toga, na daljinskom upravljaču pritisnite zeleno dugme kako biste otpočeli instalaciju NetTV Plus aplikacije.

NetTV Plus DreamBox aplikacija

7. Nakon pritiska na zeleno dugme (Install), videćete progreg instalacije

NetTV Plus DreamBox aplikacija

8. Po završetku instalacije, pojaviće se poruka je da intalacija uspešno završena

NetTV Plus DreamBox aplikacija

9. Na daljinskom upravljaču, pritisnite taster EXIT nekoliko puta, sve dok ne dodjete do osnovnog menija. Da bi instalacija bila uspešno završena, potrebno je da restartujete DreamBox. To ćete učiniti tako što ćete iz glavnog menija izabrati opciju Standby/Restart, a zatim Restart.

NetTV Plus DreamBox aplikacija

10. Nakon restarta DreamBox-a, otvorite glavni meni. Primetićete da se pojavila nova opcija, NetTV Plus. Izaberite NetTV Plus aplikaciju i pritisnite dugme OK.

NetTV Plus DreamBox aplikacija

11. Nakon pokretanja aplikacije, na ekranu ćete videti DreamBox ID i kontakte call centra, koje treba pozvati radi aktivacije DreamBox nettvplus aplikacije.

NetTV Plus DreamBox aplikacija